Imker Peter Otte
PRODUKTEN - HONING

Lekker en versterkend

Peter Otte-honing is steeds koud geslingerd, zonder toevoeging van suikers, vrij van antibiotica en organo-fosforverbindingen.

Bevat enkel natuurlijke suikers, zoals: vruchtensuiker, druivensuiker evenals mineralen, aminozuren, kopercalcium, fosforzuur, kiezelzuur en sporenelementen. 


Omdat de honing door de bijen een verteringsbewerking heeft ondergaan, wordt hij direct in het bloed opgenomen en geeft dus snel energie. Vandaar dat men beweert dat honing een krachtgevende voeding is.


Peter Otte zet zijn bijenvolken steeds ver weg van autowegen en industriegebieden. Door de jaren heen heeft hij mooie, afgelegen velden gevonden waar de bijen nog in de pure natuur kunnen vliegen. 

 

Soorten honing: 

Koolzaad

Lekkere, smeerbare honing, zacht neutraal van smaak, fijn van korrel en spierwit 


Paardebloem

Harde, gele honing, vrij zoet


Bloemenhoning

Heeft nooit dezelfde smaak en/of kleur, omdat hij van verschillende bloemen afkomstig is. Dit heeft te maken met het jaargetijde, waarin de bijen de honing winnen, en met de plaats die geen echt eenduidige (monocultuur) plant heeft. Meestal neutraal van smaak en daardoor ideaal voor thee en yoghurt.


Fruithoning

Licht van kleur en smaakt zacht zoet-fruitig. Smeerbaar. Zoals je al kan vermoeden hebben de bijen hun honing verzameld in de boomgaarden van St-Truiden en Oud-Turnhout.


Linde

Geelgroen tot donkergeel met een lichte mintsmaak. Als lindethee rust geeft, kan je met een lepeltje honing erbij rustig doorzakken in je zetel.


Graide

Een iets donkere honing afkomstig van de bijen die bij mij thuis blijven : een mengeling van klaver, wilde framboos, braam, distel en wilgeroosje.
Ardennen

Zachte, fijn gekristalliseerde honing, goed smeerbaar. Licht zurig van ondertoon. 


Acacia

De alom bekende vloeibare honing die welig gebruikt wordt door keukenprinsessen. Vlakke smaak, Meer fructosehoudend 


Meidoorn

Dur, sec.Harde droge haaghoning


Heide

Geleiachtige honing die, als hij volledig uitgerijpt is, vele grove korrels bevat; ze voelen aan als suikerbolletjes. Houterig, geurig en pittig. Volbruin van kleur. Ideaal voor mensen die meer verwachten dan een zoete smaak

Kastanje

Honing van de tamme kastanje heeft een volle doorsmaak, Zware klasse.


Beuk

Miellat genaamd of vloeibare bladhoning, lekker gekruid

 

En vele anderen.


 

Door het typisch Belgische wisselvallig weer komt het voor dat bepaalde soorten in bepaalde jaren niet verkrijgbaar zijn.

Reproductie verboden - Alle rechten voorbehouden aan Peter Otte bvba- Gerealiseerd door Fragmatix